Pages

Saturday, September 11, 2010

Raya Oh Raya...

Yay!!!
Hari raya...
Raya taun ni agak meriah la jugak,..Bukan apa pun but just ramai yang datang rumah.
Mak wat laksa pun sampai habis..X sempat anak, menantu and cucu nak merasa!
But every raya pun aq just dok kat umah je...Malas nak beraya ni..

But Raya taun ni special sket sebab yang datang beraya ramai yang bawak anak2 yang hensem2..
Tidak ku sangka bahawa makcik pening tu ada cucu yang gila2 hensem & cantik!!
mati2 aq ingat cucu dia tu 'ado' je..
rupa2nya macam kacuk mat saleh pun ada..
cucu perempuan dia plak memang cun habis..x berkelip mata memandang la...
Cucu laki dia plak mati2 ingat sebaya aq, tp rupa2nya sebaya adik aq ja...
Tapi, muka matured gila sampai aq boleh fall in love jup la tadi..
heheheh..(mmg gatey!)
pastu sepupu abah aq and also sedara yang lain pun ada datang jugak tadi..
bawak anak2 jugak tu yang aq suka sangat tu!
Pasni sapa nak datang umah aq sila bawak anak2 yang hensem ek..Boleh la aq rajin sket nnt!
Ok for now, i'm just so tired and need to sleep..
Bubye everybody!

Sunday, September 5, 2010

LELAKI

Hari ni aq tak wat apa2. Just nonton tv je..
Td masa tolong mak wat kuih kat dapur, mak on tv and then tiba2 kuar cite 'AYAT-AYAT CINTA'.
Wah...walaupun dah banyak kali tengok citew tu, ttp touching jugak...
meleleh-leleh air mata tumpah tadi..
Pastu tadi t'tengok plak cerekarama kat TV3 tu tajuknya Ar-Rayyan..
agak best jugak la cita tu...
lelaki mat salih yg ttraik dgn agama Islam lepas staff wanita dia bnyk bg penerangan pasal Islam kat dia..
wah...mampu aq jd mcm watak pompuan tuh???
huhhuuhuhu...mmg sentimental + emo aq hari ni..

Sebenarnya, hari ni aq nak sembang2 pasal watak2 lelaki yang aq tgok hari ni..
Yang pertamanya aq nak cerita pasal cerita Ayat-Ayat Cinta.
cite ni aq dah ulang kali tengoknya..nyah nape rasa x jemu nak nonton cite tu.
Cite dia keislaman sket tp cukup mnyentuh naluri wanitaku..Cheeewahh....
Watak wanita dalam cerita ni mmg aq kagum gila babi la..
Watak si isteri yang sanggup bkorban demi suaminya..
sanggup beri izin suami menikahi wanita lain depan mata sendiri..
Wahh..mmg aq tabik spring la kalau betul2 wanita sedemikian wujud zaman sekarang ni..
Watak si suami pun aq kagum jugak dalam cite ni sebabnya si suami tu warak, rendah diri dan dalam masa yang sam amat2lah mencintai isterinya...
mampukah aq untuk mnjadi seorang isteri seperti dalam watak yang dimainkan dalam cerita tu?
Masih wujud lagikah lelaki seperti dalam cerita itu??
kalau ada, aq sanggup nak jadi isteri kepada seorang lelaki yang beriman macam tu coz dah tentu2 dia dapat membimbing aq ke jalan benar!

Wahh.. sentimental lagi!
tp bukan cakap2 kosong la..
kalau betul lal ada lelaki macam tu zaman sekarang ni, betapa beruntungnya wanita yang akan menjadi pendampingnya nnt...
dan aq pasti aq cemburu dgn perempuan tu sebab dapat mncari lelaki sebaik watak dalm cerita yabg aq tgok tu...

Wahai lelaki seperti yang digambarkan dalam cerita itu...
muncullah engkau di depanku agar dpat kita bersama-sama membina mahligai impian!
aduyai...kalau tau kat kwn2 aq yg aq tulis jiwang2 cam ni...MAMPUS la...
huhhu

Sila Kelik Cepat!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...